НОВИНИ

В битката за София: 22-ма кандидати се борят за кметския пост

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:49, 26.09.2023
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

22 предложения за кмет на Столичната община разглежда Общинската избирателна комисия на заседание тази вечер. Крайният срок за регистрация беше в 17.00 часа. Независимият кандидат Радостин Василев е регистриран при неприключила проверка на подадената от него подписка в ГРАО. От ОИК заявиха за БНТ, че ако той има 2000 коректни подписа, кандидатурата му ще бъде одобрена.

Преди да се регистрират от местна коалиция "БСП за България" заявиха, че тръгват силни и обединени към победата. Сред приоритетите им са преглед на договорите за концесии, приватизациите и продължаващото презастрояване на столицата.

Ваня Григорова, кандидат за кмет на местна коалиция "БСП за България": "Ние тръгваме за победа. Няма как да мислим за подкрепа на друг кандидат, смятаме, че балотажът минимум ни е гарантиран. Основният ни опонент е апатията на хората."

Кандидатът на коалиция "Синя София" Вили Лилков определи направеното през последните години в столицата като растеж без развитие. Според него, новият кмет трябва да познава добре проблемите на столицата, каквото не вижда у опонентите си. По думите му, говорят констативно.

Вили Лилков, кандидат за кмет на София на коалиция "Синя София": "Кандидатът, който издигнаха ГЕРБ, не познава София, не е политическо лице, не е заемал политически позиции. Такова е естеството на неговата работа. Не познава проблемите, още по-малко решенията и в този смисъл ми се струва, че подходиха доста лековато в случая. Сега дали е израз на кадрова криза в ГЕРБ или е някаква специална тактика аз не зная. На балотаж ще бъда аз."

Карлос Контрера, който също влиза в кметската надпревара за София, коментира дали от партията биха подкрепили Васил Терзиев или Антон Хекимян при евентуален балотаж.

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София на ВМРО: "Няма как да подкрепим, който и да е. Твърде са ми либерални и Терзиев, и г-н Хекимян. И според мен вратата за разговори е затворена още отсега. Просто такъв им е профилът. Аз дори се учудвам по отношение кандидатът на ГЕРБ, защото в интерес на истината по-консервативни хора гласуват за ГЕРБ и г-н Хекимян е либерален човек."

Според кандидата за кмет на София на "Българска Социалдемокрация – Евролевица" Александър Томов след управлението на ГЕРБ в столицата има сериозна криза.

Александър Томов, кандидат за кмет на София на "Българска Социалдемокрация – Евролевица": "София не е това, което трябва да бъде един европейски град."

Независимият кандидат Радостин Василев е регистриран в Общинската избирателна комисия при неприключила проверка на подадената от него подписка в ГРАО. От комисията заявиха за БНТ, че ако той има 2000 коректни подписа, кандидатурата му ще бъде одобрена.

снимки: БТА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Берое: Следващите мачове ще вкараме голове
Треньорът на Берое: Следващите мачове ще вкараме голове
Представители на град Мураяма гостуваха на БФХГ
Представители на град Мураяма гостуваха на БФХГ