НОВИНИ

В борба за гласове: Тръмп сервира пържени картофки, Стиви Уондър поздрави Харис за рождения ѝ ден

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:25, 21.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Снимка: илюстративна
Слушай новината

Две седмици преди изборите за президент в Съединените щати вицепрезидентът Камала Харис изпреварва с лека преднина бившия президент Доналд Тръмп в четири ключови щата, докато Тръмп е начело в два други. И двамата кандидати се борят за желаните 19 електорални гласа на Пенсилвания, където се очаква оспорвана битка. В момента Харис води там с 49% срещу 47 на сто за Тръмп.

В опит да спечели гласове от работническата класа Тръмп сервира пържени картофки в ресторант от верига за бързо хранене в колебаещия се щат. Известен със страха си от бактерии, Тръмп се възхити на инструмента за сервиране.

Милиардерът Илон Мъск, който е убеден поддръжник на Тръмп, обеща да дава по 1 милион долара всеки ден до 5 ноември на случаен избирател, който подпише неговата онлайн петиция в подкрепа на конституционните права за свободно изразяване и носене на оръжие. Първият чек беше връчен този уикенд отново в Пенсилвания.

Камала Харис, която в неделя навърши 60 години, беше поздравена от легендата Стиви Уондър. Кандидатът на демократите постави под съмнение физическата издръжливост на 78-годишния републиканец Тръмп, а той, в типично негов стил, я нарече "неудачница", която "няма енергията на заек".

снимки: БТА

Камала Харис, кандидат за президент на Демократическата партия на САЩ: "И накрая да благодаря на великия Стиви Уондър, защото, знаете ли, ако някой някога е имал мечта, хората говорят за списък от мечти, аз току-що изпълних една голяма мечта - самият Стиви Уондър да ме поздрави за рождения ден, така че съм наистина благословена".

Доналд Тръмп, кандидат за президент на Републиканската партия на САЩ: "Днес е рожденият ден на Харис, така че искам да ѝ честитя 60-ия рожден ден... Вярвам, че Джо Байдън ме харесва повече отколкото харесва нея".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив тази сутрин
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив тази сутрин
Доза класа от Везенков остави Олимпиакос на перфектния път в Гърция
Доза класа от Везенков остави Олимпиакос на перфектния път в Гърция