В град Елена откриха деветото издание на Празника на еленския бут.
След две години прекъсване хиляди хора от цялата страна отново се събраха във възрожденския град, за да опитат прочутото мезе.
Местните хора казват, че тайната на уникалния му вкус се крие в сушенето и климата, но и при приготвянето му си има тънкости, които не издават докрай.
Празникът продължава до неделя, а освен с изобилие от вкусни мезета, еленчани посрещат гостите си и с богата празнична програма, атрактивни състезания и демонстрации.
Автор и снимки: Мирела Дончева


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Пуснаха под гаранция шефа на частна АГ болница в Пловдив, обвинен за присвояване на милиони
Мотористи, облечени като Дядо Коледа, преминаха по столични булеварди (ГАЛЕРИЯ)
"Нова година - нова валута": Опитът на Португалия и Австрия по пътя към еврото
Откриха над 400 кг тютюн за наргиле без бандерол в складове под наем (СНИМКИ)
Българин почина в САЩ: Мъжът е бил в център за задържане на имигранти в Мичиган