НОВИНИ

В Пловдив петима ученици са се ваксинирали тази сутрин

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 28.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Здраве
Слушай новината

Ваксинират ученици от Пловдив срещу COVID-19. Информационната кампанията започна преди седмици в някои от големите гимназии, но интересът на родителите е слаб, коментират от регионалната здравна инспекция в града.

5 деца са се ваксинирали в единия от двата кабинета за ваксинация към РЗИ днес. От тази сутрин в Пловдив стартира кампанията за имунизацията на ученици над 12 години.

"Твърдо съм убедена в ползата на ваксината. Вярвам, че рискът е много по-голям, ако бъдат оставени без ваксина. Нищо не ме притеснява, но информационна кампания липсва", сподели майка на ваксинирано дете.

"Очаквам от тези четири гимназии около 130 - 140 да преминат в следващите три дни, тоест днес, утре и вдругиден. Това са езиковите гимназии, математическата и хуманитарната гимназия общо взето интересът е слаб, защото имат колебание родителите. Добре е ако искат да имат присъствено обучение на децата си, да бъдат ваксинирани. Това важи и за тази част от учителите, които все още не са ваксинирани за Пловдив. Слава богу, това не е висок процент сред учителите", каза директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оптимизират мярката 60 на 40
Оптимизират мярката 60 на 40
Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ
Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ