НОВИНИ

В Поморие организират благотворителен коледен базар

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 17.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

За първи път в Поморие откриха благотворителен коледен базар. Производители, представители на бизнеса и ученици се обединиха около благородна кауза да помогнат на дете с детска церебрална парализа.

Едно от големите заведения край морето в Поморие безвъзмездно предостави градинските си площи за първия базар в града. Специален е обаче заради каузата си да помогне на дете в битката му с коварна болест.

"Да помогнем заедно на Криси. Момиченцето е от Бургас. Има нужда от сумата от 58 000 лева за нейната операция понеже страда от детска церебрална парализа и се налага да направят няколко рехабилитации в Турция. И това ни е основната кауза", коментира Калоян Михайлов, организатор на събитието.

В коледния базар се включват ученици от поморийското училище "Христо Ботев".

"Всички знаят защо трябваше да направят това, защо изнесохме тук пред целия град тези изделия и с удоволствие дори питат кое е това дете, на кого ще бъдат дадени тези средства, за кого ще бъдат дарени и са много щастливи, че могат да станат част от живота на хората, които имат нужда. И както виждате дребни, красиви коледни неща, да стоплят домовете на тези, които са ги закупили", заяви Керка Мирчева, начален учител в ОУ "Христо Ботев" Поморие.

Още в първия ден на базара голяма част от изработените стоки вече са изкупени. А в Поморие дойдоха и производители от различни краища на страната, за да се включат в благородната инициатива.

Базарът продължава до неделя, а първоначалната идея на организаторите била 10% от приходите да отидат за каузата, но голяма част от производителите ще дарят 100%.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата е възложила на БНБ да провери кюлчетата и банкнотите от снимките на "чекмеджето"
Прокуратурата е възложила на БНБ да провери кюлчетата и банкнотите от снимките на "чекмеджето"
"Наздравица от песни" ще звучи в ефира на БНТ2 в новогодишната нощ
"Наздравица от песни" ще звучи в ефира на БНТ2 в новогодишната нощ