НОВИНИ

В Симитли продължават да пресичат опасния участък през жп линията

bnt avatar logo
от БНТ
06:58, 29.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В Симитли гражданите продължават да пресичат в опасен участък през жп релсите в центъра на град. Пътят през релсите останал единственият кратък вариант след започнал ремонт на мост, който свързвал града с един от най-заселените квартали.

Вече три месеца продължава изграждането на новия железен мост над река Струма, през който хората в Симитли минавали. Откакто е в ремонт, краткият път до един от най-заселените квартали е само един. Въпреки че последният инцидент с прегазена жена беше само преди седмица, хората от Симитли продължават да използват прекия път през релсите, за да отида от едната страна на града, до другата.

От Община Симитли казват, че освен редовната автобусна линия, не виждат друго решение на проблема, тъй като няма как да се ограничи районът около жп релсите.

Откакто правим новия мост, доста се увеличи пътникопотокът тук и виждате в момента ето тези младежи как минават от тук. Това е неизбежно. Трудно може да ги ограничим хората, тъй като този мост се използва от както е направен. Моят апел е да ползват автобусите преди всичко, или пък тези които не искат да се съобразяват с автобусите и разписанието, което сме направили, моля ги да пресичат внимателно линията точно тук в този участък, обяснява Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли.

Новият мост се очаква да бъде напълно готов до края на годината, допълни още Апостолов.

Докато бъде завършен обаче, за да не се случват инциденти, служители на общината ще обхождат района в опасния участък.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на автобус: Нужен е инструктаж на пътниците как се действа в аварийна ситуация
Шофьор на автобус: Нужен е инструктаж на пътниците как се действа в аварийна ситуация
Почина топ дизайнерът на "Луи Вюитон" Върджил Абло
Почина топ дизайнерът на "Луи Вюитон" Върджил Абло