НОВИНИ

В следобедните часове ще продължи да вали сняг в Югоизточна България

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 02.02.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за повече валежи в южната половина от страната. До 11.00 часа днес най-дебела е снежната покривка в Смолян и София. Сняг натрупа и по Черноморското ни крайбрежие - в Бургас - 6 см.

Валежите в Северозападна България вече спряха. Там дори и облачността вече се разкъса и намаля. В следобедните часове ще продължи да вали в югоизточната половина от страната, почти навсякъде сняг.

По-интензивни и значителни по количество ще бъдат валежите в Родопската област и крайните югоизточни райони.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°.

През нощта сняг ще продължи да вали в Източна България и Родопите, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат, най-късно в Югоизточна България. Минималните температури утре ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 3° и 8°. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до слънчево време. Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, временно силен.

Облачно, на места със слаби валежи от сняг, ще бъде сутринта по Черноморието, но след обяд облачността и там ще намалее. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще стихне.

И в планините преди обяд на места ще превалява сняг. Облачността ще е значителна, но по-късно в повечето райони ще намалее.

Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 7° до минус 2°.

След преминаването на поредния средиземноморски циклон през Балканите, облачността над полуострова ще се разкъсва. Само в крайните южни и източни райони и утре ще се задържи по-често значителна, а на места в планините ще превалява слаб сняг.

У нас в петък вятърът ще отслабне, а облачността навсякъде ще намалее. Сутринта ще бъде много студено, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков: Ще се представим достойно на Олимпийските игри
Радослав Янков: Ще се представим достойно на Олимпийските игри
Донорска ситуация в Шумен
Донорска ситуация в Шумен