НОВИНИ

В София засилват контрола и на места, където се събират младежи

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:00, 23.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Носенето на маски на закрито от ден отново става задължително с изключение на заведенията за хранене, както и на нощните заведения.

От вчера към трите Д - дистанция, дезинфекция и дисциплина щабът добави едно К - контрол. Контрол за носенето на маски, за спазването на дистанция от метър и половина между хората. Започнаха и проверките в столичния градски транспорт.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов заяви, че от днес се засилва броят на проверяващите екипи в градския транспорт, защото там е едно от най-рисковите места, където има опасност от заразяване. Кметът на Столична община проведе разговор с директора на СДВР, те изразиха пълна готовност за действие. Освен в градския транспорт вечер ще има засилена проверка на места, където се събират на групи млади хора.

Работи се по създаване на по-широка мрежа за продаване на билети извън превозните средства. Контрольорите също ще продават билети, когато се налага.

"Целта е да се създаде колкото се може повече алтернативни канали, да избегнем на този етап продажбата на билети от шофьори, която крие риск за водачите, крие риск и за пътниците", допълни Барбалов.

Според него на този етап е рано да се върне нощният градски транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха абитуриентските балове в Бургас
Започнаха абитуриентските балове в Бургас
Около 50 души са се снимали с Григор Димитров в Хасково
Около 50 души са се снимали с Григор Димитров в Хасково