НОВИНИ

Ваксини с микрочип и кой измисли Ковид: Бил Гейтс за конспиративните теории

Фани Аронова
от Фани Аронова
16:55, 27.01.2021
11334
Чете се за: 03:12 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс сподели пред агенция Ройтерс своето изумление от мащаба на "щурите и зли" конспиративни теории, които се разпространяват за него.

Като техен катализатор той вижда социалните мрежи. Човекът, известен със своята благотворителната дейност, оценява положително промените в САЩ и е оптимист за развитието на кризата с пандемията.

В периоди на криза конспиративните теории като например тези за кемтрейлс (следите от самолети в небето) и вредата от 5G мрежите процъфтяват. От началото на пандемията мишени на спекулации станаха основателят на Майкрософт Бил Гейтс и директорът на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати д-р Антъни Фаучи.

"Никой не би предсказал, че аз и д-р Фаучи ще бъдем споменавани в злонамерени теории, с това, че сме създали пандемията или се опитваме да се възползваме от нея. Много съм изненадан и се надявам това да отмине", казва Гейтс.

В Америка и в Европа т.нар. антимаскъри и антиваксъри, твърдят също, че Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс използва ваксините, за да се бележат хората с микрочипове и да се установи контрол над света.

Милиардерът, който през 2014 г. остави бизнеса и се посвети на филантропия, изтъква ролята на социалните мрежи за прокарване на дезинформация и слухове.

"Наистина ли хората вярват в такива неща? Трябва да проучим това, да разберем как се променя поведението на хората и да го сведем до минимум или да разясним целите си", казва той.

Преди време Доналд Тръмп препоръча третиране на вируса с дезинфектанти и обещаваше да уволни д-р Фаучи. Гейтс оценява промяната на курса при новия президент Джо Байдън, който върна страната в СЗО и запази ценните хора от времето на Тръмп.

"Те ще се възползват от Франсис Колинс и д-р Фаучи, които са чудесни. Понякога те изглеждаха единствените здравомислещи хора в американското правителство", допълва Гейтс.

От позицията на човек, чиято фондация участва с над 1 млрд. и 750 млн. долара в борбата с пандемията, Гейтс не се тревожи за бъдещето.

"Богатите страни ще излязат от пандемията, ако се ваксинират до 70-80% от населението. Оптимист съм, че богатият свят тази година до голяма степен ще се върне към нормалното положение. Ако помогнем на развиващите се страни да не бъдат източник на зараза, това ще е началото на края", сигурен е милиардерът.

Съединените щати вече участват в инициативата КОВАКС, която има за цел да осигури безплатно близо 2 млрд. дози ваксини за бедните страни до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха участък от АМ "Тракия" заради снегонавявания
Затвориха участък от АМ "Тракия" заради снегонавявания
Брюксел иска да направи договора с "Астра Зенека" публичен
Брюксел иска да направи договора с "Астра Зенека" публичен