НОВИНИ

Валентич нападна остро БФС и съдийската комисия след загубата от Лудогорец

валентич нападна остро бфс съдийската комисия загубата лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 06.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич разкритикува остро Българския футболен съюз и съдийската комисия заради отсъжданията на рефера Георги Гинчев по време на двубоя с Лудогорец от 29-ия кръг на Първа лига.

"Канарчетата" допуснаха поражение с 1:2 от шампионите.

Според Валентич съдийската бригада от мача със "разградчани" е отсъждала всяка спорна ситуация в полза на "орлите". Наставникът на Ботев допълни, че съдийската подкрепа, която някои клубове получават, убива българския футбол и затова националният ни отбор не може да се класира за световно или европейско първенство по футбол.

"Искам да се обърна към Българския футболен съюз, съдийската комисия и да им кажа, че всяка спорна ситуация се отсъжда в полза на опонентите ни, цял сезон го повтарям. Не загубихме мача с Лудогорец заради това, но загубихме голяма част от енергията ни заради тези неща и липсата на късмет в някои ситуации. Когато не си реализираш положенията, няма как да победиш. Липсваха ни феновете по трибуните, с тяхна помощ можеше да спечелим двубоя. Ръководството на БФС трябва да наказва съдиите, които убиват българския футбол. Именно заради това България никога няма да се класира за световно или европейско първенство. Искам единствено честна битка за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Ние нямаме съдийско лоби, каквото имат други отбори. Но ние ще спечелим третото място и ще играем в Европа след следващия сезон", заяви Азрудин Валентич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топалова победи Глушкова и за място в полуфиналите в Кайро
Топалова победи Глушкова и за място в полуфиналите в Кайро
Борисов определи като срамно гласуваното от НС решение за Украйна
Борисов определи като срамно гласуваното от НС решение за Украйна