Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Валери Симеонов: Категоричната позиция на НФСБ е, че трябва да изпълняваме препоръките на Щаба

от БНТ
18:50, 27.04.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Политика

Решението за отхлабване на мерките не е единно на управляващата коалиция. Категоричната позиция на нашата партия е, че трябва да изпълняваме препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, това заяви за "Още от деня" зам.-председателят на НС и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Голямо и примамливо е изкушението политиците да обявят добри новини.

"Разбираме желанието на моите колеги да дадат добри новини на фона на мрачната статистика всяка сутрин, но от друга страна точно политическото ръководство на една държава трябва да поеме отговорността за това колко хора ще ликвидира епидемията", подчерта той.

По думите му всичко направено в страната ни е било правилно и сега пикът, който наблюдаваме, се дължи на великденското пътуване на българите, които не се съобразиха с препоръките. Той изрази мнение, че по отношение на отварянето на парковете, не е премислено всичко и се е избързало с това решение.

Безумие и убийство е да се отворят училищата за ученици от 7-ми до 12-ти клас. Какво става в междучасията, когато учителят няма да е при децата, попита той.

Според Валери Симеонов искането за изслушване на премиера утре цели единствено самореклама на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Валери Симеонов посочи и какви мерки предлага НФСБ за възстановяването на икономическото състояние на страната - сред тях временно намаляване на ДДС в целия туризъм на 9%.

"Искаме на 1/3 от заетите в туризма да се поемат 60% от заплащането - това са основните работници - главните готвачи, салонните управители, за да им се запази мястото и когато приключи извънредното положение, туризмът да е подгрят", обясни той.

Вижте целия разговор с Валери Симеонов във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Петров: Трябва да се подготвим, че вирусът ще бъде сред нас и да се научим да се справяме с неговота агресия
Проф. Петров: Трябва да се подготвим, че вирусът ще бъде сред нас и да се научим да се справяме с неговота агресия
МОН: За момента няма решение за връщането на учениците в класните стаи
МОН: За момента няма решение за връщането на учениците в класните стаи