Валери Симеонов: Подготвяме съвместно явяване на изборите с ВМРО

от БНТ
08:51, 21.01.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в "Денят започва", че отпускането на мерките трябва да бъде обмислено. Той коментира и датата на изборите, която беше определена от президента Румен Радев.

Според него тя трябва да бъде максимално отдалечена от пика на пандемията, за да може повече хора да отидат до урните. Той разкритикува идеята за видеонаблюдение по време на избори.

Колкото до възможното коалиране за изборите, лидерът на НФСБ каза, че засега са водили разговори само с ВМРО.

"Ние сме в непрекъснат диалог с ВМРО, днес също ще имаме разговор с г-н Каракачанов. Подготвяме едно съвместно явяване, отворени сме като формати за други патриотични формации и партии и мисля, че с това ще се изчерпа евентуалната коалиция на патриотичните сили в България. За други коалиции трудно ми е да говоря. В момента имаме заявена една коалиция около Манолова, Отровното трио", каза Симеонов.

Относно мерките срещу пандемията той заяви, че винаги съм бил привърженик на по-строгите ограничения.

"Още на 4 ноември, ако не се лъжа, поставих въпроса за прекратяване на учебните занятия и за затваряне на търговските обекти, това стана 3 седмици по-късно. Това костваше доста човешки животи, които мисля, че можеше да бъдат спасени", каза Симеонов.

"Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата. Винаги рискът е там, където има голямо струпване на хора, които общуват помежду си, само че общуването в училищата по никакъв начин не мога да го сравня с общуването по кафенетата и в ресторантите, където ходят няколко човека и сядат на отделна места, няма контакт между отделните компании. Рискът там е по-малък, отколкото в училищата", продължи той.

По думите му трябва да се разреши на ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа, а нощните заведения трябва да бъдат задължително затворени, защото там рискът е много голям.

Вижте още във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Повече от половината боклук край ВЕЦ-Своге е изчистен
Повече от половината боклук край ВЕЦ-Своге е изчистен
Два пъти по-малко акушерки работят в България
Два пъти по-малко акушерки работят в България