НОВИНИ

Валери Симеонов: Рискът за водна криза в Бургас остава

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 01.12.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Ще има водна криза, ако не започне спешно подаване на вода към Бургас и Варна. Водата в язовир "Камчия" е недостатъчно и може да стигне за не повече от 3-4 месеца. Това каза в студиото на "Още от деня" председателят на НФСБ и заместник-председател на НС Валери Симеонов. По думите му от НФСБ са алармирали за този риск още в началото на септември. Тези сигнали останали без ответна реакция.

Симеонов оправда министър Емил Димитров за неговата сериозна загриженост за водоснабдяването на крайморските ни градове.

Екоминистърът с пълно право е информирал парламента, че не среща необходимото съдействие за предотвратяване на безводието, което застрашавало не само Варна и Бургас, но и цяла Източна България.

Симеонов беше категоричен: Ако се създава впечатление за щастлив изход, то това ще бъде само в случай, че яз. "Порой" и яз. "Ахелой" се свържат с деривацията към Бургас и подадат своята вода. Но там има да се направят и още малки ремонти. Тези неща ги повтарям вече 4 месеца и те не стават.

Председателят на НФСБ коментира и някои други проблеми на управлението, като изтъкна заслугите на неговата партия за законотворчеството на парламента.

Симеонов отново разкритикува БСП и президента, че не правели смислени предложения и действията им били насочени "към разграждане на държавността".

Относно новите мерки в подкрепа на бизнеса в условията на COVID кризата Валери Симеонов изрази мнение, че мерките не трябва да отиват директно към работещите, а да минават през работодателя. Държавата трябва да компенсира незабавно загубите на бизнеса, като базира своята помощ на оборота за миналата година, смята политикът.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След падналия сняг: Няма затворени пътища в Северна България
След падналия сняг: Няма затворени пътища в Северна България
Визи за работа във Великобритания след 1 януари
Визи за работа във Великобритания след 1 януари