НОВИНИ

Валежи и динамични промени в температурите в близките дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 22.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта по-значителни валежи - до около 15 л/кв. м - имаше в източната половина от страната и по Черноморието. Там и температурите сутринта бяха малко по-високи - 10° във Варна, 9° в Бургас, докато в София минималната беше 5°, а в Гоце Делчев 1°.

Слабо ще се повишат максималните температури днес - ще са между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието, в София - около 15°. Ще има много слънчеви часове, но ще бъде и много ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен северозападен вятър, привечер ще отслабне и ще се ориентира от север, а през нощта - от югоизток. След полунощ от югозапад ще започнат валежи от дъжд. Минималните температури утре ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. С умерен, в Лудогорието - временно силен вятър от изток-югоизток, дневните температури утре отново ще се понижат и ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

През деня облачността ще е значителна, ще има и валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни - до 35 л/кв.м. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде времето и по Черноморието. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

И в планините ще бъде със значителна облачност и валежи, като на височина от около 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър, само че южен - с него ще започне да се пренася малко по-топъл въздух и температурите в курортите слабо ще се повишат.

Динамично ще се задържи времето и в близките дни. В сряда предстои затопляне, а валежи ще има на по-малко места, главно в северозападната половина от страната. Ново застудяване и нова порция валежи ни очакват в четвъртък. В петък ще е слънчево, с краткотрайни валежи само в планините, а в събота само в отделни райони след обяд ще превали и прегърми, температурите отново ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров стартира срещу германец или чех на Мастърса в Мадрид
Григор Димитров стартира срещу германец или чех на Мастърса в Мадрид
На летище София започва изграждането на нов паркинг за 1000 автомобила (СНИМКИ)
На летище София започва изграждането на нов паркинг за 1000 автомобила (СНИМКИ)