НОВИНИ

Акция на МВР срещу нарушители с велосипеди и електрически тротинетки в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
12:13, 22.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирана полицейска операция се провежда в Бургас. Тя е насочена към неправилно движещи се тротинетки и велосипедисти по пешеходните зони. Мобилни полицейски екипи са разположени на няколко места в централната градска част.

В пешеходните зони на морския град придвижването на велосипед или колело е забранено. Именно затова следят служителите на МВР. Към момента няма точно информация затова колко са санкционираните, но със сигурност такива не липсват. Полицейските служители извършват проверка на място и издават фиш. За тротинетка глобата е на стойност 50 лева, а за велосипед - 30 лева.

Пламен Манев: "Много набързо, да! Виновен съм. Няма какво да направя. Със сигурност определено е правилно, защото стават много инциденти."

Радостина Ценова: "Трябва да се спазват правилата и да не караме, защото наистина има случаи с много висока скорост и е много опасно за преминаващите."

"Има майки с малко деца с колички. И целта е по-скоро превантивна. Не толкова да ги глобяваме, колкото превантивно да спрем тези водачи да не преминават през пешеходните зони. Има си достатъчно други обособени места, където могат да се движат и не е проблем за един кратък участък да си бутат или тротинетката или велосипеда", каза главен инспектор Ивайло Инджов, началник на "Охранителна полиция" към Първо РУ-Бургас.

Вижте повече в прякото включване на Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 22.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 22.04.2024 г., 12:20 ч.
Обвиняемият за убийството в парка на Добрич може да носи наказателна отговорност
Обвиняемият за убийството в парка на Добрич може да носи наказателна отговорност