НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури и в близките часове

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 10.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден и съвсем не последен ден с гръмотевични бури и валежи. Само за 25 минути в село Факия, област Бургас, паднаха 20 литра на квадратен метър. Информация за градушка има за Омуртаг и Монтана, а в село Ивайло, област Пазарджик, при гръмотевичната буря поривите на вятъра надхвърлиха 80 км/ч.

И в близките часове на много места ще има гръмотевични бури и валежи. Без промяна ще остане времето и утре - след слънчевото начало, през втората половина на деня в много райони отново ще има валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остава и опасността от градушки.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 24° и 27°, в София - 22°, по Черноморието - от 22° до 24°. И там преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове на места също ще превали и прегърми. Ще бъде и ветровито, с умерен северен вятър. Температурата на морската вода вече е 19 - 20°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините, по-добри условия за туризъм ще има през първата половина на деня. В следобедните часове - и там, в много райони ще има интензивни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки.

Не само у нас, в много райони от Европа ще има гръмотевични бури и валежи, локално интензивни и значителни по количество. Захлаждане се очаква във Великобритания, както и на Балканите. Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка Гърция е 21 - 22°.

Без промяна ще остане времето у нас и през следващите дни - слънчево начало на деня и валежи и гръмотевици главно в часовете следобед и преди полунощ. Температурите ще се понижават, малко по-съществено в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест във Варна срещу презастрояването на града
Пореден протест във Варна срещу презастрояването на града
Български и румънски туристи чакаха с часове на граничен пункт "Кулата"
Български и румънски туристи чакаха с часове на граничен пункт "Кулата"