НОВИНИ

Валежи и гръмотевици и в близките дни

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 15.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Преди обяд повече облаци ще има в Северна България, а след обяд - главно в планинските райони, където само на отделни места ще превали. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево. Северозападният вятър ще се ориентира от север-североизток, но ще бъде слаб. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Облачно ще бъде сутринта по Черноморието, на отделни места с превалявания, но през деня и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22 до 25°, температурата на морската вода е 21 - 23°, а вълнението на морето ще 2 - 3 бала.

В планините след слънчевото утро, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, в Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. Дневните температури слабо ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В четвъртък ще е предимно слънчево, на места със следобедни превалявания главно в планинските райони. В петък и през нощта срещу събота валежи и гръмотевици се очакват в западната половина от страната, а в събота – главно в Южна и Източна България. Има условия за градушки.

В неделя превалявания са възможни все още само в източните райони. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Украйна понася болезнени загуби в Северодонецк и в района на Харков
Зеленски: Украйна понася болезнени загуби в Северодонецк и в района на Харков
Германия вкара пет гола на европейския шампион Италия
Германия вкара пет гола на европейския шампион Италия