НОВИНИ

По-малко райони с валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 14.06.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивни валежи и силни гръмотевични бури не липсваха и днес - 25 л/кв.м е количеството валеж само за последните 6 часа в Стара Загора. На места в Североизточна България паднаха и градушки - в градовете Кубрат и Завет, в област Разград. В много райони валежите бяха придружени и от усилване на вятъра.

Превалявания ще има и през нощта, главно в Източна България, а в отделни райони по крайбрежието ще се развият и мощни гръмотевични бури. Утре преди обяд повече облаци ще има в Северна България а следобед - главно в планинските райони, където само на отделни места ще превали.

В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево. Северозападният вятър ще се ориентира от север-североизток, но ще бъде слаб. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Облачно ще бъде сутринта по Черноморието, на отделни места с превалявания, но през деня и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22 до 25°, температурата на морската вода е 21 - 23°, а вълнението на морето ще 2 - 3 бала.

Тъкмо обратното ще бъде в планините: след слънчевото утро, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, в Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са от 14° на Алеко, 17 - 18° в Пампорово и Боровец до 23° в Банско.

Валежи и гръмотевици ще има е утре на Балканите, главно в северната половина от полуострова, както и на места на Апенините. Необичайно горещо ще остане на Пиринеите. Ще продължи повишението на температурите и във Франция, и във Великобритания.

У нас в четвъртък ще е предимно слънчево, на места със следобедни превалявания главно в планинските райони. В петък и през нощта срещу събота валежи и гръмотевици се очакват в западната половина, а в събота – главно в Южна и Източна България. Възможни са и градушки. В неделя превалявания са възможни все още само в източните райони. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП: Даниел Лорер и екипът му поставиха рекорд в привличането на инвестиции у нас
ПП: Даниел Лорер и екипът му поставиха рекорд в привличането на инвестиции у нас
Саша Илич е доволен от първия етап от подготовката на ЦСКА
Саша Илич е доволен от първия етап от подготовката на ЦСКА