НОВИНИ

Валежи и гръмотевици се очакват в части от страната

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 02.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

И днес на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но валежи и гръмотевици ще има главно в Южна и Източна България, включително и по Черноморието. Ще духа умерен, временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Утре максималните температури ще се понижат с още 2° -3° и ще са между 24° и 29°. Ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над планинските и източните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но главно по северното крайбрежие се очаква да превали. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Температурата на морската вода е в широки граници - от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен северозападен вятър.

И към времето в Европа. Валежи и гръмотевици ще има на много места в континента. Горещо и в повечето райони - слънчево, ще бъде и утре на Пиринеите и Апенините.

И в по-голямата част от Балканите през целия ден утре ще бъде слънчево. Валежи и гръмотевици ще има в централните и източните райони от полуострова.

У нас, в неделя ще бъде предимно слънчево и все още ветровито. В началото на новата седмицата температурите отново ще се повишават, но следобедни превалявания и гръмотевици ще има на отделни места почти всеки ден, в понеделник - главно в западната част от страната, във вторник-сряда - и на изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контролите на България U21 с Франция открити за феновете
Контролите на България U21 с Франция открити за феновете
Къдроглави пеликани се завърнаха в парк "Персина" край Белене
Къдроглави пеликани се завърнаха в парк "Персина" край Белене