НОВИНИ

Валежи и опасност от градушки и утре

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 03.06.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

С преминаването на студен атмосферен фронт през страната, днес времето ще се задържи облачно и дъждовно, а температурите слабо ще се понижат - максималните ще са между 22° и 27°, в София - около 22.

На много места валежите ще са интензивни, с количества до 50 л/кв.м, придружени от гръмотевични бури, очакват се и градушки.

През нощта ще продължи да вали главно в западната половина от страната. Минималните температури утре ще са от 12° до 16°. Максималните - без промяна - между 22° и 27°. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. За пореден ден в северозападните райони от страната предстоят интензивни валежи и гръмотевици. Остава повишена опасността от градушки.

Почти без валежи ще бъде в източните райони и по Черноморието, но и там облачността ще се задържи значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

И в планините на много места ще превали и прегърми, по-интензивно главно в масивите от западната половина на страната. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 10° до 14°.

През новата седмица ще преобладава слънчево време. Валежи и гръмотевици се очакват в следобедните часове, главно в планинските райони и на повече места в понеделник. Температурите постепенно ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на хвърчилата в с. Свещари (Снимки)
Фестивал на хвърчилата в с. Свещари (Снимки)
Ивайло Симеонов и Валерия Гърневска спечелиха титлите на Държавното лично първенство по тенис до 16 г.
Ивайло Симеонов и Валерия Гърневска спечелиха титлите на Държавното лично първенство по тенис до 16 г.