НОВИНИ

Валежи и захлаждане идват в началото на новата седмица

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 08.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

По-значителни увеличения на облачността се очакват днес в източните и в планинските райони, но дори там вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27, малко по-ниски по Черноморието.

Безоблачно и почти тихо ще се задържи през нощта, а утре сутринта в повечето райони ще бъде слънчево. След обяд облачността от запад ще се увеличава, а вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър; вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

Слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб вятър с посока също от югоизток. Максимални температури ще са от 24° до 27°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

И в планините, след слънчевото утро, през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен, по билата - северозападен вятър.

Облачно и с валежи ще бъде в западните, а след обяд - и в Централните Балкани. Значителни количества се очакват в Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна Гора и в Албания.

Облачно и дъждовно ще бъде също времето в Западна и Централна Европа, в Италия, също и в Норвегия, където валежите ще са значителни. На Пиренейския полуостров, както и в източната половина от континента, ще остане слънчево.

У нас, още през нощта срещу вторник в Западна България ще започнат валежи, ще продължат и във вторник, ще бъдат временно интензивни, значителни по количество, на места придружени от гръмотевици. Дневните температури в тези райони ще се понижат осезаемо и ще са между 20° и 23°. В сряда на много места в цялата страна се очакват значителни валежи. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, температурите бързо ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест призови места за националните ни отбори по волейбол през сезона
Шест призови места за националните ни отбори по волейбол през сезона