НОВИНИ

Валежи на изток, на запад - предимно слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 19.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над западната половина от страната ще е предимно слънчево, следобед - с купеста облачност, но ще е почти без валежи.

На изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 25°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23 - 25°. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но ще е почти без валежи. Над източната половина от Стара планина, в Сакар и Странджа облачността ще е купесто-дъждовна и на много места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони са възможни изолирани краткотрайни валежи.

Над Източна България облачността ще е често значителна, във вторник сутринта, а в сряда около и след обяд на места ще превали. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В четвъртък в цялата страна времето ще е предимно слънчево, а вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстановката след пороите в страната постепенно се нормализира
Обстановката след пороите в страната постепенно се нормализира
Испания победи Хърватия след драма с дузпи и спечели третото издание на Лигата на нациите
Испания победи Хърватия след драма с дузпи и спечели третото издание на Лигата на нациите