НОВИНИ

Валежи на повече места днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 17.04.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните - между 13° и 18°. В София минималната температура ще е около 7°, максималната - около 14°.

Ще преобладава облачно време. Ще има и валежи от дъжд, на отделни места значителни, в Югоизточна България – придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието също ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

И в планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над около 1700 метра – от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни температурите ще останат без съществена промяна, минималните - между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°. Ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество.

В петък ще вали на по-малко места в страната. Ще има и по-значителни разкъсвания на облачността, а дневните температури ще се повишат с 2 - 3 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица
Десет от Унион Берлин поделиха точките срещу Бохум, Леверкузен и Волфсбург не се победиха в Бундеслигата
Десет от Унион Берлин поделиха точките срещу Бохум, Леверкузен и Волфсбург не се победиха в Бундеслигата