НОВИНИ

Валежите в Западна България спират, предупреждение за значителни количества в Бургаско

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 02.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони от страната през нощта валя. Най-големи са количествата измерени до 11 часа в Бургас и Емине – малко над 10 литра на кв. метър.

Минималните температури днес са по-ниски, в сравнение с вчера - от 3° до 15°. Съществено по-ниски ще бъдат и максималните - от 14° до 19°.

След обяд валежите ще отслабват и спират. Най-късно, едва през нощта - по Черноморието, където в следобедните часове ще бъде и много ветровито. Предупреждение за възможни значителни количества е обявено в област Бургас.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, но още след полунощ в низините и равнините ще се образува мъгли. Ще духа слаб вятър от изток, Източна България - от юг. Минималните температури ще останат в широки граници – от 4° и 12°, в София около 7°.

Утре вятърът от юг ще се усили, по-съществено в Източна България и на север от планините. В областите с код жълто се очакват пориви до около 80 км/ч.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 19°, малко по-ниски в северозападните райони. Ще бъде слънчево, но в края на деня от запад ще започне ново увеличение на облачността и в крайните западни райони ще завали дъжд.

По Черноморието ще бъде много ветровито. Денят ще започне с облачно време, но в следобедните часове облачността и там ще намалее. Още по-ветровито време в планините утре - ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще бъде слънчево, но привечер облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу събота в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд.

В събота ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество и с гръмотевици. Ще остане и ветровито, а максималните температурите ще бъдат от 12-13° на северозапад до 25°-26°. През нощта срещу неделя вятърът ще отслабне, валежите навсякъде ще спрат и в неделя ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналите в Хамбург албанци са работели в Германия с фалшиви български паспорти
Загиналите в Хамбург албанци са работели в Германия с фалшиви български паспорти
Русия ще предприеме ответни мерки срещу България заради експулсирането на руски журналист
Русия ще предприеме ответни мерки срещу България заради експулсирането на руски журналист