НОВИНИ

Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 23.03.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

След повсеместните валежи от дъжд и сняг през последните дни, на места - и съществени по количество, в близките часове валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури ще са между 3° и 8°, В София около 2°.

През нощта на отделни места, главно в Северна България, ще вали слаб сняг, но в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Минималните температури в повечето райони ще са от минус 4° до 1°.

Облачността и през деня ще се задържи предимно значителна, на много места ще вали сняг, като в повечето райони вечерта валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще нахлуе нова порция студен въздух. Максималните температури ще са все още много по-ниски от обичайните между 1° и 6°.

Повишено внимание в планината за любителите на зимните спортове след съществената нова снежна покривка - опасността от лавини извън обработените писти е много висока!

На много места ще продължи да превалява сняг, по-значителни ще са валежите в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България. Ще бъде и много ветровито със силен северен вятър, а температурите в курортите и през деня ще останат под нулата.

Освен у нас, сняг ще вали утре и в Европейска Русия, и в Норвегия, а в северната половина на Скандинавския полуостров ще е необичайно топло за периода там валежите ще са от дъжд. Дъжд ще превали също на Британските о-ви и на места във Франция.

Центърът на Средиземноморски циклон, причина за валежите на Балканите, вече е на изток от полуострова, но със своята периферия той ще продължи да оказва влияние на времето в по-голямата част от Балканите и утре - понижение на температурите от североизток, на места отново ще има и валежи, предимно от сняг, в отделни райони значителни.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Слаби превалявания от сняг ще има все още на места в Източна България и в планините. Ще остане студено за сезона.

Дневните температури ще се повишават, но сутрешните ще са още по-ниски, на места в Западна България до минус 10°, минус 12°. Съществено затопляне се очаква в събота, когато ще бъде и слънчево. Затоплянето ще продължи и в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
МВнР: България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение
МВнР: България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение