НОВИНИ

Вълна от недоволство заради ремонта на летището в Бургас

Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
08:59, 01.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Летището в Бургас затваря за ремонт от 7-ми до 30-ти март. Това предизвика вълна от недоволство от страна на туристическия бранш, тъй като тогава се очакваха първите полети с туристи за този летен сезон. Някои от заетите в бранша настояват и за отнемане на концесията на летищния оператор. От своя страна кметовете от Югоизточна България искат целогодишни полети от летище Бургас.

"Слънчев бряг през лятото е много предпочитана дестинация. Израелските туристи започват да идват у нас още през март, април, май месец повечето колеги започват да отварят. Това, което се твърди, че сме неперспективна дестинация много ни обижда", каза заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

В своя позиция до медиите, летищният оператор заявява, че всяко затваряне на Летище Бургас или Летище Варна е било планирано много внимателно и няма да се осъществява в активен летен сезон. В позицията се пише още, че работят непрестанно за развитието на зимния и летния сезон.

"Тази година летището е в ремонт точно, когато трябваше да започнат да идват чартърните полети. Кога ще кажат кога, какво ще направят, за да заработи летището. Ние не можем да развиваме туризъм без летище", заяви кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

Вижте повече в прякото включване на Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетите са готови за голямото зимно шоу
Атлетите са готови за голямото зимно шоу
Стефано Пиоли: Битката за титлата приключи
Стефано Пиоли: Битката за титлата приключи