НОВИНИ

Вандали изсичат дървета в столичния кв. "Люлин”

bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 08.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас

Неизвестни граждани от няколко дни изсичат дървета в столичния квартал "Люлин". Живущите там са сигнализирали на Столичен инспекторат, а по случая работи и полицията.

Неизвестни са както лицата, така и причините за този "зелен тероризъм", както го наричат жителите на квартала. Те разказват, че от 1 април на два пъти за една седмица се случва поетапно да се изрязват дървета. Извършителите приключват за 3-4 минути и след това изчезват.

Това е частен терен и не е получил разрешение за каквото и да било действие върху него, най-вероятно изрязването на дърветата е снимков материал за празен терен, за да може да се получи разрешение за каквото и да било строителство, коментира живуща.

Сигнализирани са всички органи. Кметът на общината още вчера се е отзовал на сигналите. По думите му тече разследване и има конкретни версии, по които се работи.

"Тук преди около шест месеца е отказана виза за строителство именно под претекст на главния архитект, че има съществуваща растителност. Без да хвърляме някакви обвинения предварително се работи и по тази версия", коментира инж. Милко Младенов.

Още по-парадоксалното според живущите е, че собственикът на терена два часа след изсичането на дърветата е подал жалба в 9-о Районно полицейско управление за незаконна сеч в неговия имот. Те не познават човека, никой не знае кой е собственикът на имота. Извършена е проверка по собствеността и земята е възстановена по земеделския закон преди много години, обясни кметът на Район "Люлин".

Живущите по обща инициатива ще засадят нови дръвчета.

Репортер: Софи Цветкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се печелят златни медали? – разказват българските щангисти
Как се печелят златни медали? – разказват българските щангисти
Сблъсък между два тира затвори АМ "Тракия" - единият се е запалил
Сблъсък между два тира затвори АМ "Тракия" - единият се е запалил