НОВИНИ

Вандалски акт срещу общински съветнички от Брацигово

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 27.06.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията проверява сигнали на две общински съветнички от Брацигово за вандалско посегателство над техни имоти. Те са убедени, че някой се опитва да ги сплаши. Към момента официално не е ясно кой стои зад вандализма.

Неизвестен засега извършител счупил прозорец в дома на Костадинка Найденова и стъклопакети в новострояща се сграда, собственост на Мария Мадарова. И двете са общински съветнички в местния парламент.

В петък сутринта установих, че на едно от помещенията, което се ползва най-активно от семейството ми има счупен прозорец. Това, което видях беше отвън, когато влязох и реших, че може би неволно някой е решил да хвърли камък, но влизайки вътре и виждайки между двата прозореца една такава специална подготовка е имало, намерих една съчма, каза Костадинка Найденова, общински съветник.

Щетите по стъклопакета на сградата на Мария Мадарова са по-сериозни. Но и те са причинени по същия начин с изстрел от неизвестно за сега оръжие.

Вечерта на 15 срещу 16, дали е емблематично или не – Видовден, е стреляно по прозорците. Веднага го свързахме, че това е свързано с дейността на това, че и тя и аз сме общински съветнички и сме членове на комисията по противодействие на корупцията и конфликт на интереси към общински съвет Брацигово, каза Мария Мадарова, общински съветник.

Костадинка Найденова е категорична, че набезите не биха я оказали от работата й в антикорупционната комисия.

Би било добре да се идентифицира, ако има тоя кураж и да заповяда. Не би ме отказало едно такова нещо от позицията и от принципите, които смятам че с основание съм ги заявила, каза Костадинка Найденова, общински съветник.

Местната власт осъжда извършеното. Потърсихме за коментар и председателя на общинския съвет в Брацигово инж. Веселина Дамова. Лични ангажименти ѝ попречиха да разговаря с нас. В телефонен разговор тя каза, че остро осъжда деянието със заплахите към двете общински съветнички и се надява в най-скоро време полицията да залови извършителя.

Полицията е снела показания и от двете общински съветнички. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Репортер: Таня Кабурова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков освободи от пост трима зам.-министри на регионалното развитие
Кирил Петков освободи от пост трима зам.-министри на регионалното развитие
Публикуваха списък на училищата в София, където могат да се видят работите на седмокласниците
Публикуваха списък на училищата в София, където могат да се видят работите на седмокласниците