НОВИНИ

Варна осъмна без блокада

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 07.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Във Варна - 50 полицаи влязоха в палатковия лагер с настояване палатките да бъдат преместени от кръстовището на булеварда до Общината.

Тази сутрин центърът на Варна осъмна без блокада. По разпореждане на полицията протестиращите срещу кабинета "Борисов 3" преместиха палатките на тротоара до сградата на Общината.

Така булевардът беше освободен, а движението в центъра възстановено. Иначе тук на място няма видимо напрежение сред протестиращите.

Операцията започнала в 4:30 сутринта. Полицаи нахлули в палатките на протестиращите.

Комисар Илиян Илиев - началник на "Охранителна полиция" - Варна: На място установихме 17 лица, на които беше разпоредено да преместят палатките и да напуснат кръстовището, за да може да бъде възстановено движението. Те съдействаха напълно и преместиха сами палатките си.

Двама протестиращи обаче бяха арестувани, защото отказали да спазят полицейското разпореждане.

Комисар Илиян Илиев: Същите бяха задържани и отведени в Първо районно управление, където им бяха съставени актове по Закона за движение по пътищата. Лицата не създаваха проблеми при задържането и срещу тях не е използвана физическа сила и помощни средства.

Те са освободени след предупреждение от полицаите да спазват обществения ред. Цял ден в района на палатковия лагер ще има засилено полицейско присъствие. Протестиращите са категорични, че ще останат на място, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп наложи 10% мита върху канадски алуминий
Тръмп наложи 10% мита върху канадски алуминий
Васил Божков: Бойко Борисов уби Левски. По същия начин ще убие и България
Васил Божков: Бойко Борисов уби Левски. По същия начин ще убие и България