НОВИНИ

Върнаха прокурорския син от Перник обратно в ареста (Обзор)

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:45, 10.11.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Съдът върна в ареста прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Софийският градски съд отмени решението на Районния съд, защото счете, че 19-годишният Михайлов все пак е нарушил мярката "домашен арест".

В началото на ноември Софийският районен съд не уважи искането на наблюдаващия прокурор мярката домашен арест на Васил Михайлов да бъде сменена с по-тежка. Мотивите на съда бяха, че въпреки че са установени над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, няма доказателства, че той е напускал дома си.

Претичването през улицата до близко заведение за ключовете също не беше прието за нарушаване на мярката. Днес обаче след протеста на прокуратурата, последната инстанция се произнесе, че прокурорският син не е имал право да ходи до заведението.

Прокуратурата протестира отказа на съда да върне в ареста бияча от Перник

"Гривната има писмени доказателства, на следващия ден е сложена, съобразно инструкция номер 1 на Министерствто на правосъдието и на МВР. И няма никакви отклонения извън тези, които са по технически причини. Това е, за съжаление. Разочаровани сме да ви кажа, защото той вече има 5 месеца арест. Вместо да разследват делото и наистина на видим има ли престъпление, няма ли, какво е престъплението и да коментираме въпроса за наказанието, ние даваме възможност на разни хора да се упражняват", заяви адвокатът на Михайлов Велин Велинов.

Васил Михайлов беше арестуван за побоя на един от най-известните футболисти на "Миньор Перник" от близкото минало - Румен Андонов, сега президент на футболен клуб "Кракра". Нанесените травми бяха сериозни и той беше настанен в столична болница за лечение.

Няколко дни по-късно, на 15 юни, за побоя посред бял ден беше задържан синът на заместник-окръжния прокурор на Перник. Михайлов е обвинен и за още един побой, както и за закана за убийство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистите на Ботев Пловдив зарадваха свой дългогодишен фен
Футболистите на Ботев Пловдив зарадваха свой дългогодишен фен
Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянния арест за нападателя от Русе
Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянния арест за нападателя от Русе