НОВИНИ

Възпитателката от скандалния клип от детската градина във Велинград е задържана до 24 часа

Пострадалото дете е отглеждано в приемно семейство и е под особена закрила

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 30.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Възпитателката от скандалния клип с насилие от Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград е арестувана от полицията за срок до 24 часа след разпространените кадри с малтретиране на дете от детското заведение. Към момента няма задържани лица, които да са с повдигнати обвинения, обявиха от прокуратурата в Пазарджик.

Към момента Районната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за причинена телесна повреда на малолетно лице от длъжностно лице. Престъплението е по чл. 131, ал 1 т.2 и 4 от НК и предвижда затвор до 3 години.

Детето - жертва на насилие в скандалния видеоклип се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която детето живее.

Все още се установява кога и при какви обстоятелства са заснети скандалните кадри, тъй като детето, станало жертва на насилие, не е посещавало градината през последните два месеца.

Тепърва ще се установява и дали става въпрос за инцидент или за систематично поведение.

"На този етап прокуратурата не разполага с други сигнали за насилие към деца за тази детска градина. Това не означава, че няма подобни случки и ако те бъдат установени, не е проблем да бъдат придружени към бъдещо обвинение. Към настоящия момент нямаме подобни данни, но се работи и в тази посока", заяви Радослав Бакърджиев, и.д. районен прокурор на Пазарджик.

Към момента са разпитани 8 свидетели. Предстои извършване на други процесуално-следствени действия, назначаване на съдебно-медицинска експертиза и събиране на веществени доказателства.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Миньор 2015 си осигури място в Топ 4 на финалите за момчета U16
БК Миньор 2015 си осигури място в Топ 4 на финалите за момчета U16
Фондация „Спорт в България“ организира празничен обяд в чест на гимнастичките ни
Фондация „Спорт в България“ организира празничен обяд в чест на гимнастичките ни