НОВИНИ

Превалявания на места днес, много слънчеви часове през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 30.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

И през последното денонощие на много места в страната имаше валежи, гръмотевични бури. Има данни и за слаби градушки, а на Мусала продължава да вали сняг. От измерените в станциите количества най-големи са в тези в Югоизточна и Североизточна България, до около 25 литра на кв. м.

И в следобедните часове в много райони се очакват валежи и гръмотевици, по-интензивни и с условия за градушки главно в планинските райони и в планините. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Ще духа умерен западен, по Черноморието - югоизточен вятър.

Утре ветровито ще остане само в Източна България, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места, главно в северозападната половина от страната. Максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес - между 25° и 30°, в София – около 25°. За разлика от днес, по Черноморието утре ще бъде слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър и температурите и там ще се повишат – от 24° по северното до 28° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода все още е около 18° - 19°. Вълнението на морето ще бъде слабо. В планините, след слънчевото начало на деня, в следобедните часове ще има валежи и гръмотевици, но главно в масивите от Западна България.Ще духа умерен югозападен вятър, температурите и там ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 6° до 8°.

Повишението на температурите ще продължи и през почивните дни, когато ще преобладава слънчево време, изолирани следобедни превалявания и гръмотевици, на повече места в неделя.

Снимка: Татяна Добролюбова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Министър Глушков награди медалистките от европейското първенство по художествена гимнастика
Министър Глушков награди медалистките от европейското първенство по художествена гимнастика