НОВИНИ

Велико Търново отново е без вода заради авария

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 09.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Велико Търново и още 9 населени места отново са без вода. Причината е поредна авария на централния водопровод. В рамките на три дни 100 000 домакинства за втори път остават без вода за пиене и битови нужди.

Причина за сериозната авария отново е спукана тръба, която се намира до тази, която беше подменена в събота през нощта. През целия следобед не спира да вали, което допълнително затруднява работата на екипите, на място е докарана и допълнителна техника, доставена е и резерва тръба, а в момента се работи по заваряването и монтирането ѝ.

От ВиК "Йовковци" заявиха, че отстраняването на аварията може да отнеме отнеме денонощие, но екипи ще продължат да работят и през нощта, за да може водоподаването да бъде възстановено възможно по-рано. Във всички квартали на града и в малките населени места са доставени и водоноски с вода за битови нужди, а през целия ден днес хората се запасяваха с питейна вода от магазините.

Три дни след водната криза във Велико Търново и съседните населени места, днес се наложи хората отново да се запасяват с вода.

"Аварията е на същото място, само че аварира следващата тръба. Винаги може да има проблем след такова спиране и след такава авария на магистралния водопровод. Водопроводът е остарял, амортизиран и е нормално да избие на ново, макар че не би било редно да стане в този момент", заяви инж. Илия Сирмов, главен инженер на ВиК "Йовковци".

По отстраняването на аварията работят над 20 души, а от ВиК "Йовковци" се надяват въпреки лошото време да успеят да се справят с подмяната на аварирала тръба по рано от поставения срок от 24 часа.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко антитела са нужни, за да си извадим зелен сертификат?
Колко антитела са нужни, за да си извадим зелен сертификат?
Кокошка от село Извор снесе огромно яйце
Кокошка от село Извор снесе огромно яйце