НОВИНИ

Венци Стефанов: Един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:17, 14.02.2021
Чете се за: 01:33 мин.
Български футбол
венци стефанов един кастриран съдия свиреше всичко цска

"Един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА". Това заяви президентът и собственик на Славия Венцеслав Стефанов след поражението от ЦСКА-София с 0:1.

Двубоят на стадион „Славия“ се проведе при тежки метеорологични условия – студено време и обилен снеговалеж, като Стефанов не спести коментарите си по отношение на главния съдия Никола Попов.

„Имахме своите шансове, гради, един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА, а нищо за Славия. Чудна работа как в 16-тия кръг свири на ЦСКА (б.а Никола Попов свири дербито между Левски и ЦСКА, което бе от 13-тия кръг, но бе отложено и се игра като един от последните мачове за годината), а в 17-тия отново на ЦСКА. Аз си го обяснявам, че е съвсем съзнателно. Нямам против. Двата отбора играха при тежки условия. Аз съм доволен от това, което показаха футболистите на Славия. Бориха се. Никола Попов нека го съдят други. Има си Съдийска комисия. Ако гредите бяха голове, резултатът щеше да е друг. Важното е на такива терени съдиите да имат коректно отношение. Сигурен бях, още като видях неговото назначение ми стана ясно какъв ще бъде резултата на терена“, започна той.

Той бе попитан и за словесната война, която води с Димитър Бербатов.

„Бербатов – един самовлюбен в себе си човек. Като иска да се кандидатира да се кандидатира. В Търново говори с пажовете си. Попитайте дали някой в Търново дали е разговарял с него. Навсякъде по света, когато ходя ме питат за Стоичков, не за Бербатов. На вас ви е симпатичен. А, моето момиченце. Когато Митко Бербатов каза: Да го духате, не искам да играя в България какъв маркетинг беше? Какъв маркетинг беше? Това е антимаркетинг за България. Моето отношение е такова. Григор Димитров може да говори с хората, вие разговаряли ли сте с Бербатов. С кой е говорил, бе?“, попита той риторично.

Относно съобразяването на програмата с атмосферните условия той заяви:

„Ако искате говорете с временно изпълняващия длъжността президент Мишо Касабов да назначи Минчо Празников и в зависимост от програмата да се прави програмата. Нека не търсим под вола теле. Други години също се е играло. Имало е програма на УЕФА кога трябва да завърши първенството. БФС трябва да изготви програмата по този план. Отопление на стадион знаеш ли как ще прави. С пари, не с дупе. Както виждате Славия не е получил от държавата пари нито за отопление, нито за осветление“, каза босът на Славия.

Той изрази мнение относно факта, че Славия игра с бял екип на снежен терен.

„Резервният екип на Славия е черен, ЦСКА е в червено. Ако има далтонист от тях щеше да подава на другия. Първата цел пред Славия да се спасим, а другата цел е да наложи младите момчета да играят в елита“, завърши босът на Славия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големият Тед Лигети слага край на кариерата си
Големият Тед Лигети слага край на кариерата си
Тийм: Надявам се Григор да спечели титлата, заслужава го
Тийм: Надявам се Григор да спечели титлата, заслужава го