НОВИНИ

Вердер изненада Байерн Мюнхен насред "Алианц Арена" и го остави далеч от върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:26, 21.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
вердер изненада байерн мюнхен насред алианц арена остави далеч върха
Слушай новината

Вердер Бремен поднесе голямата изненада в 18-ия кръг на германската Бундеслига, побеждавайки с минималното 1:0 като гост шампионът Байерн Мюнхен.

На своя "Алианц Арена" домакините определено бяха далеч от най-доброто си лице и въпреки че имаха своите шансове да си тръгнат от срещата поне с точка, допуснаха първо поражение на свой терен през настоящата кампания в първенството.

От другата страна гостите от Бремен показаха организирана игра в защита и дочакаха своя миг в 59-ата минута, когато Мичел Вайзер отбеляза единствения гол в мача с мощен диагонален изстрел, който направи безпомощен Мануел Нойер.

В самия край на двубоя "баварците" все пак може можеха да стигнат до точката, но удар с глава на Матис Тел беше избит от вратаря Михаел Цетерер, а след неговата намеса топката се отби и от страничния стълб на вратата на Вердер.

Това съхрани крехкия аванс на "бременските музиканти", който те удържаха до края, за да запишат първата си победа над Байерн в Бундеслигата след пауза от повече от 15 години.

Освен това днешната среща маркира и края на серията на мюнхенци от почти 4 години, през които те неизменно вкарваха поне един гол на своя "Алианц Арена" в мачовете си от Бундеслигата.

След поражението си тази вечер пък момчетата на Томас Тухел остават на второто място в подреждането с 41 точки и са вече на 7 от лидера Байер Леверкузен, макар и "аспирините" да са с мач повече. В същото време Вердер Бремен е на 13-ата позиция с 20 пункта.

В друг двубой от кръга Аугсбург надигра Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 като гост и така събра 21 точки, с които се изкачи до 10-ото място. "Жребчетата" се смъкват с едно място до 12-ото с пункт по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостъпни тротоари за хората с увреждания във Варна
Недостъпни тротоари за хората с увреждания във Варна
Проблемите на общините: От финансова зависимост към децентрализация
Проблемите на общините: От финансова зависимост към децентрализация