НОВИНИ

Версия: Джипът на Георги Семерджиев е бил краден, малкият талон - фалшив

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:34, 08.07.2022 (обновена)
8730
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Развитие около тежката катастрофа в центъра на София, при която две млади жени изгубиха живота си. Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с влияние от страна на служители на вътрешното министерство. Задържан е и доведеният брат на Семерджиев. В ранните сутрешни часове Николай Огнянов е управлявал автомобил с 2,3 промила алкохол в кръвта. Има данни, че е употребил и наркотици.

Можем ли да кажем, че Семерджиев е бил в режим "ол инклузив" от служители на вътрешното министерство?

Определението "ол инклузив" описва изключително точно ситуацията. Днес се появиха данни, че дори малкия талон на автомобила, с който Семерджиев причини катастрофата, в която живота си загубиха две момичета най-вероятно е бил фалшив.

Разследващите работят по версията, че мощният джип е бил краден, внесен от Германия преди около месец като "двойник на двойника".

Според наши източници е засечено, че служител от средно управленско ниво е прикривал анонимни сигнали, които хора са изпращани до МВР за безчинствата на Семерджиев по пътищата. Днес един такъв сигнал ни изпрати шофьор, пожелал анонимност, но станал жертва на действията на Семерджиев зад волана. Клипът е заснет с видеорегистратор и шофьорът, който го е заснел, иска да му се даде публичност.

Задържаха доведения брат на Георги Семерджиев, шофирал с алкохол и наркотици в кръвта

Материали от разследването са отделени и прокуратурата е започнала разследване, че служители на МВР са покровителствали обвиняемия за тежката катастрофа, като са му осигурявали безпроблемно придвижване.

Има подозрения, че служители на отдел "Пътна полиция" също са били на услугите на Семерджиев. Наши източници твърдят, че той е получавал дори възможността да регистрира автомобили с пренабити номера. Предстои да се събират доказателства по тази версия на разследващите.

От прокуратурата ще искат постоянен арест и за Георги Семерджиев. Така може да се окаже, че двамата т.нар. "доведени братя" ще се съберат в арестните помещения на Националното следствие само две денонощия след като са се разделили заради катастрофата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев, ДБ: Изборите са вариант, ако не успеем да формираме мнозинство
Владислав Панев, ДБ: Изборите са вариант, ако не успеем да формираме мнозинство
Катастрофа на АМ "Тракия" предизвика задръстване 100 км преди Бургас (Видео)
Катастрофа на АМ "Тракия" предизвика задръстване 100 км преди Бургас (Видео)