НОВИНИ

Весела Лечева приветства участниците на Световното първенство по художествена гимнастика в София

Весела Лечева Илиана Раева Йорданка Фандъкова Невяна Владинова
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
23:14, 14.09.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спора Весела Лечева приветства участниците в 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

Сред официалните гости бяха и президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана, президентът на Българскара федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева и посланикът на Световното първенство Невяна Владинова.

"От името на Министерството на младежта и спорта искам да ви приветствам и да кажа, че България е горд домакин 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика. Българската художествена гимнастика има своите славни традиции, своите големи успехи, поддържани от много поколения. Убедено мога да кажа, че българската художествена гимнастика чертае историята на този спорт. Поздравления на целия екип и на президента г-жа Раева. Уверена съм, че България ще предостави най-добрите условия на всички участнички, за да могат те да покажат своя талант, умение, красота и изящество. Пожелавам ви вълнуващи мигове и много емоции. Успех на всички“, каза Весела Лечева в своето приветствие.

Церемонията започна с изпълнение на фолклорен оркестър "101 каба гайди“. Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс изпълниха съчетание с пет обръча и пет топки.

В първенството участват над 80 индивидуални гимнастички и 30 ансамбъла от 62 държави. Надпреварата започна днес и ще продължи до 18 септември (неделя). Надпреварата ще можете да гледате по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освобождават персонал в бившата резиденция на крал Чарлз Трети
Освобождават персонал в бившата резиденция на крал Чарлз Трети
Шведският премиер Магдалена Андершон призна поражение на левицата и победа на десния блок
Шведският премиер Магдалена Андершон призна поражение на левицата и победа на десния блок