НОВИНИ

Ветровито и по-хладно в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
06:52, 06.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

След рекордно горещото време вчера днес в по-голямата част от страната се очакват максимални температури между 16° и 21°.

През деня над западната половина от страната облачността ще се увеличи, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север - североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат от 16° до 20°. Температурата на морската вода е 14 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността също ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места слабо ще превали.

Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м е около 16°, на 2000 м - около 10°.

В неделя сутринта отново ще има много райони с мъгли. Вероятността за валежи през деня е малка, а облачността ще намалее, в следобедните часове до слънчево време. Слънчево време и временно затопляне се очакват в понеделник. Във вторник ще започне захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Руски дипломат е открит мъртъв в Берлин
Руски дипломат е открит мъртъв в Берлин