НОВИНИ

Остава по-топло от обичайното за сезона

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 05.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След необичайно топлото за сезона време вчера и днес през почивните дни се очаква слабо временно захлаждане, но температурите ще останат по-високи от типичните за началото на ноември.

След временно подобрение на видимостта през нощта в много райони, главно в Южна България, отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 9° и 14°. Максималните температурите ще се понижат в сравнение с днес и ще са между 16° и 21°.

Над източната половина от страната и по Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде ветровито. В останалите райони облачността ще се увеличи и на отделни места слабо ще превали.

В планините облачността ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места слабо ще превали. Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 12° до 18°.

Обилни снеговалежи ще има утре в Северна Финландия и Северна Норвегия. Ветровито, със значителни валежи от дъжд ще бъде във Великобритания и в много райони от Източна Европа.

Облачно ще е и над западната половина от Балканите, но дъжд ще превалява главно в северозападните райони от полуострова.

У нас в неделя ще се задържи все така топло за сезона с максимални температури между 15 и 20 градуса. Облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва и ще намалява.

В понеделник ще е предимно слънчево, а температурите ще са с 2 - 3 градуса по-високи. От вторник обаче започва захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама русенци, обвинени в изнудване и заплахи на възрастни хора, остават в ареста
Двама русенци, обвинени в изнудване и заплахи на възрастни хора, остават в ареста
Наводнения и свлачища в Босна и Херцеговина
Наводнения и свлачища в Босна и Херцеговина