НОВИНИ

Ветровито и с по-малко райони с мъгли

Вижте какво ще бъде времето през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 21.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около 0°, на морския бряг от 3° до 5°, а максималните между 7° и 12°, в София около 5°.

В сутрешните часове на отделни места в котловините в Югозападна България и Горнотракийската низина ще е с ниска облачност или мъгла. През деня облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен и с него ще нахлува по-студен въздух.

По Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в северните райони до силен. Максималните температури ще са от 8° до 10°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала, сутринта по най-северното крайбрежие 3 бала.

И в планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

В петък ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд, по-късно след обяд и вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета дъжд и сняг. Вятърът ще е умерен до силен, сутринта временно от запад-югозапад, след обяд отново от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат близки до 0°, а максималните в повечето места между 5 и 10 градуса.

В събота ще остане ветровито. На места, главно в Северна България, ще има още превалявания от дъжд или дъжд и сняг.

В неделя вероятността за валежи е много малка, облачността ще се разкъсва и намалява, но ще остане ветровито. Ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник, когато ще бъде предимно слънчево, на отделни места в низините и котловините със сутрешни мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите продължават работа по бюджет 2024
Депутатите продължават работа по бюджет 2024
Правителството отпусна над 10 млн. лв. за няколко храма в страната и чужбина
Правителството отпусна над 10 млн. лв. за няколко храма в страната и чужбина