НОВИНИ

Ветровито, с валежи от дъжд и сняг днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 27.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 3°, в София - около минус 3°, а максималните - между 3° и 11°, в София - около 4°.

След временно отслабване, през деня северозападният вятър отново ще се усили, ще е умерен, временно силен. В западната половина от страната остава в сила предупреждение за опасно силни пориви. Облачността ще е по-често значителна. От запад на изток ще има валежи от дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици.

По Черноморието облачността ще е често значителна. На места, главно след обяд, ще има валежи от дъжд, който в северните райони ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Валежи от сняг ще има на повече места в Стара планина и там има условия за виелици. Ще духа бурен, временно ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 - около минус 6°.

В неделя вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад. Облачността ще бъде предимно значителна, в планините и в Североизточна България ще превалява сняг. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, дневните още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 1° и 6°.

В понеделник в западната половина от страната ще бъде почти тихо, в източната – все още с умерен вятър, вече с посока от североизток. Температурите още малко ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна, но само на изолирани места в планините ще превали сняг.

Във вторник сутринта ще е много студено, но през деня ще се затопля. Облачността ще е разкъсана, в много райони в западната половина от страната до слънчево, докато на изток ще бъде с мъгли или ниска облачност

В сряда в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а след мразовитото утро, максималните температури съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар на танкер след удар на хутите
Пожар на танкер след удар на хутите
Манчестър Сити отстрани Тотнъм от Купата на Англия с първия си гол на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм"
Манчестър Сити отстрани Тотнъм от Купата на Англия с първия си гол на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм"