НОВИНИ

Ветровито ще остане и през нощта

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 07.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за много силен северозападен вятър днес и за рязко застудяване, при което на много места, включително и в София, дъждът се примесваше или временно преминаваше в сняг.

Със силен северозападен вятър в страната продължава да прониква по-студен въздух. Предупреждение за опасно силни пориви, остава в сила в почти цялата страна до полунощ.

През нощта ще продължи да вали все още главно в югоизточната половина на страната, и предимно дъжд, като по-значителни количества се очакват в крайните югоизточни райони. В Лудогорието и в планинските райони ще превалява сняг. Минималните температури ще са от минус 2° до 4°.

Максималните ще са между 6° и 11°. Ветровито ще бъде и утре, с умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабне едва в края на деня. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд.

Ветровито време и в планините, със силен, вече и там северозападен вятър. Ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места с превалявания от слаб сняг. Максималните температури в курортите ще бъдат под нулата: от минус 2° до минус 4°, на Алеко - минус 9°.

По-студено от обичайното ще бъде и утре навсякъде на Балканите, но Средиземноморският циклон, причина за валежите и у нас, ще се изнася на изток от полуострова и ще определя времето само в югоизточните райони.

Код жълто за значителни количества дъжд и силен вятър е в сила утре в южната ни съседка Гърция. В останалите балкански страни предупрежденията са за отрицателни минимални температури.

Студено за началото на април ще остане и в по-голямата част от Западна и Централна Европа, където в много райони ще има и валежи. Ще вали и на Пиринеите. На Британските острови и във Франция ще бъде предимно слънчево.

У нас в петък вятърът ще отслабне, но ще се задържи все още сравнително студено, особено сутринта - с температури под нулата. На места в Източна България ще превалява слаб дъжд, а в планините е възможно да прехвърча сняг. През следващите дни ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Еврохолд" очаква сделката с ЧЕЗ да е финализирана до края на полугодието
"Еврохолд" очаква сделката с ЧЕЗ да е финализирана до края на полугодието
Карлос Насар спечели сребро за България от Европейското по щанги
Карлос Насар спечели сребро за България от Европейското по щанги