НОВИНИ

Бъдещият кабинет - какво заявяват партиите досега

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:02, 07.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Коментар на предложението да направи кабинет, който ГЕРБ ще подкрепи, Слави Трифонов направи лаконично само във Фейсбук.

В публикацията си той казва, че отговаря на различни политически изказвания и предложения от последните дни с думите, че има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и те съвсем логично я спазват и вървят по нея.

Според Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" Бойко Борисов вече не е в позицията да определя дневния ред нито на държавата, нито на парламента. Тя казва, че принципно ще подкрепят кабинет, излъчен от "Има такъв народ", но все пак очакват да видят конкретното предложение. Манолова смята, че Борисов иска свикване на Велико народно събрание, защото е единственият начин да продължи да бъде премиер.

От ДПС днес не коментираха, но във Фейсбук лидерът Мустафа Карадайъ след изборния ден е публикувал слово на почетния председател на движението Ахмед Доган по повод настъпването на 2019 г. В него той казва, че стратегически приоритет на България е ускореното догонващо развитие. Но нито една партия няма необходимия политически и експертен капацитет за постигането на тази цел. Но българският парламент като цяло има този ресурс. Защото "обединението прави силата"!

Преди две години Доган казва - програмният парламентарен кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко политиците са готови да надмогнат партийно-политическото си его, за да се направи нещо съществено за стандарта на живот на хората и да им се покаже, че има светлина в тунела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаос пред РЗИ в Пловдив и Варна - малко на брой РНК ваксини
Хаос пред РЗИ в Пловдив и Варна - малко на брой РНК ваксини
Вики Томова се класира за първи път на 1/4-финал в турнир от сериите "WТА 250"
Вики Томова се класира за първи път на 1/4-финал в турнир от сериите "WТА 250"