НОВИНИ

Везенков със 17 точки за успеха на Олимпиакос в Мюнхен

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:40, 04.03.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпиакос победи Байерн Мюнхен с 98:88 точки в мач от Евролигата. Българският национал Александър Везнков се отчете със 17 точки, 5 борби и 2 асистенции.

През първата четвърт и двата отбора записаха най-резултатните си части. Домакините изградиха минимален аванс след 29:28. До почивката баварците поведоха с двуцифрена преднина при резултат 50:40, преди да се оттеглят с аванс от 3 точки за 53:50.

След паузата възпитаниците на Георгиос Барцокас се върнаха в мача, като голяма роля за това имаше и Александър Везенков, който се отчете с ключови стрелби. Серия от 10 поредни точки помогна на гостите да поведат с 4 точки преди заключителните 10 минути на сблъсъка - 73:69.

Във финалната четвърта част серия от седем безответни точки осигури комфортен аванс на гръцкия тим, което наклони везните в полза на гостите. Везенков и компания поведоха с 13 точки, преди заслужено да се поздравят с успеха след 98:88.

Най-резултатен на паркета в зала "Ауди Дом" бе Тайлър Дорси от отбора на победителите с 25 пункта.

Олимпиакос заема 4-ата позиция в класирането с актив от 15 победи и 7 загуби. Байерн е 6-и в подреждането с 12 успеха и 10 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля пропусна добра възможност да намали разликата с Реал Мадрид
Севиля пропусна добра възможност да намали разликата с Реал Мадрид
Интер разби последния в Серия А и се върна на върха
Интер разби последния в Серия А и се върна на върха