НОВИНИ

Видеото с плика: МВР няма да проверява кадрите с Узунов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
22:00, 15.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ново видео по повод срещата между президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия митничар Петко Петков. Този път кадрите разпространи самият Петков, за да покаже как, часове преди да се види с Узунов, е купил подаръка за него. Правел това, защото, по думите му, това е атака срещу президентството. От МВР обявиха, че в момента няма проверка за тази среща.

В писмо, получено в редакционната поща, Петко Петков обяснява, че помолил Пламен Узунов за помощ, когато имал нужда от трансплантация на черен дроб.

Узунов го свързал с наш сънародник зад граница, който го насочил към клиника в Швейцария. Там му била извършена операцията, която Петков определя като животоспасяваща.

В писмото си Петков прилага и видеокадри от магазин за алкохол, където влязъл да купи подарък за Узунов няколко часа преди срещата им на 19 май. Обяснява, че това е чисто човешка благодарност.

Той и Пламен Узунов нямали притеснения да се видят публично и твърди, че на съседна маса е бил политик от партията на предишните управляващи.

Във видеокадрите се вижда, че Петков купува бутилка ром и кутия пури, които продавачът поставя в подаръчна торбичка, плаща с дебитната си карта. По-рано днес в Шумен заместник вътрешният министър Венцислав Катинов в отговор на журналистически въпрос заяви:

"На този етап няма проверка на видеото с плика. Ясно и точно казано".

В писмото си Петко Петков декларира, че пази касовия бон и извлечението от банковата си карта, които при необходимост е готов да предостави на компетентните органи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидент предшестваше Франция - Германия (ВИДЕО)
Инцидент предшестваше Франция - Германия (ВИДЕО)
Изследователите предупреждават: В България ще има демографски пустини
Изследователите предупреждават: В България ще има демографски пустини