Петко Петков разкри какво има в плика от записа с Пламен Узунов (ВИДЕО)

от БНТ
17:47, 15.06.2021
7023
Чете се за: 03:55 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият шеф на Агенция "Митници" Петко Петков изпрати писмо до медиите, в което разкрива какво има в плика, който подава на секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. Кадри от срещата между двамата бяха разпространени миналата седмица и предизвикаха вълна от коментари и нападки.

Кадри от среща: Бивш митнически шеф подава плик на Пламен Узунов

Петков твърди, че срещу него се тиражират лъжи и че истинската атака е срещу президента.

Обяснява, че е нямал притеснения да се срещне с Узунов публично в ресторант, още повече, че според него, на съседна маса е бил бивш депутат от предишните управлявящи.

Петков отново потвърждава какъв е поводът за срещата със секретаря на президента - нуждаел се е от трансплантация на черен дроб и Узунов го е свързал с наш сънародник в чужбина, който го е насочил за операция към клиника в Швейцария.

В знак на "чисто човешка благодарност" малко преди срещата Петков е купил на Пламен Узунов бутилка ром и пури.

В доказателство бившият митнически шеф разпространи видеозаписи от камерите на магазина за алкохол.

Ето цялото писмо на Петко Петков:

През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост.


Моля, така както старателно отразихте кадрите с манипулативни внушения по мой адрес от камерите в ресторанта, така да публикувате и изпратените от мен видеозаписи и настоящето писмо в името на истината.

Петко Петков

Радев за записа с Пламен Узунов: Това са ченгеджийски похвати

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Служебният кабинет отчете дейността си (ОБЗОР)
Служебният кабинет отчете дейността си (ОБЗОР)
България среща Куба, Бахрейн и Полша на Световното по волейбол за мъже до 21 г.
България среща Куба, Бахрейн и Полша на Световното по волейбол за мъже до 21 г.