НОВИНИ

Радев за записа с Пламен Узунов: Това са ченгеджийски похвати

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
21:01, 14.06.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Политика
Слушай новината

Пред българските медии в Брюксел държавният глава Румен Радев определи като поредна интрига и ченгеджийски номера, целящи да дискредитират президентската институция, разпространените видеокадри, на които се вижда, че неговият секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов получава плик от бившия митничар Петко Петков след среща между двамата в столично кафене. Радев изрази надежда, че рано или късно в България ще има истинска прокуратура.

В разпространеното видео президентът Румен Радев съзря нарочна атака срещу него.

"Знаете, че вече пет години аз и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации. Поръчителят е един, но не ми се иска изобщо да го легитимирам с коментари", каза президентът Радев.

Във видеото, заснето от охранителна камера в заведението и разпространено от сайта "Афера.бг", се вижда как Пламен Узунов и Петко Петков сядат на една маса. Узунов взима трите мобилни телефона, оставя ги на отдалечен шкаф и се връща на масата. Двамата разговарят и разменят листчета, а на финала на срещата им Петков дава на Узунов плик.

Впоследствие пред "По света и у нас" самият Петков обясни, че в плика имало подарък под формата на "бутилка алкохол и кутия пури", а не кюлчета и пачки евро. Президентът Радев определи цялата история като поредната интрига срещу него и подчерта, че тя по нищо не прилича на снимките с шкафчето.

"Тук случаят очевидно не е такъв. И аз имам надежда, че рано или късно в България ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи", каза Радев.

По думите на президента не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който 20 години не е в тази система и най-вероятно няма нищо общо с обществени поръчки.

"Какво има в плика, това не е плик, а подаръчна торбичка. Това са внушения и манипулации, те идват от едно място. И от кога връчването на подаръчна торбичка с алкохол или каквото и да било е престъпление. Няма да коментирам ченгеджийски похвати. Срещу президентската институция, вие си направете изводите, те са много ясни, работи се с ченгеджийски похвати", каза президентът Радев.

Изкуствено създадена и изкуствено раздухвана, така държавният глава определи цялата история.

Вижте цялото изявление на президента Румен Радев пред българските медии в Брюксел:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев разпореди проверка в затворите
Гешев разпореди проверка в затворите
Жената на загиналия пилот защити във Фейсбук неговата професионална подготовка
Жената на загиналия пилот защити във Фейсбук неговата професионална подготовка