НОВИНИ

Виктория Томова се изкачи с две места в световната ранглиста

Сега на Томова ѝ предстои да се включи в състезанието от категория WTA 1000 на клей в Рим, където българката ще изиграе днес мача си от първия кръг на квалификациите срещу италианката Анастасия Абанато

виктория томова триумфира титлата валенсия
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 06.05.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се завърна в топ 80 на световната ранглиста, изкачвайки се до 79-ата позиция в подреждането на WTA.

Най-добрата ни тенисистка отбеляза лек прогрес в класацията, въпреки че през миналата седмица на взе участие в нито един турнир, а за последно игра по време на надпреварата в Мадрид, където обаче загуби още на старта от Синю Ван.

Сега на Томова ѝ предстои да се включи в състезанието от категория WTA 1000 на клей в Рим, където българката ще изиграе днес мача си от първия кръг на квалификациите срещу италианката Анастасия Абанато.

Втората ракета на България при дамите Гергана Топалова пък се смъква с четири позиции до №252, а много близо зад нея е Изабелла Шиникова, която се изкачва до 256-о място.

Най-голям прогрес от българките през тази седмица бележи Росица Денчева, която направи скок от 80 позиции до рекордното в кариерата ѝ 753-о място.

Лидерка в световната ранглиста остава полякинята Ига Швьонтек, която триумфира с титлата в Мадрид. Втора продължава да бъде Арина Сабаленка от Беларус, а трета остава американката Коко Гоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел нареди евакуация на поне 100 000 души от Рафа
Израел нареди евакуация на поне 100 000 души от Рафа
Реставрация разкри истинските цветове на картината "Свободата води народа" в Лувъра
Реставрация разкри истинските цветове на картината "Свободата води народа" в Лувъра