НОВИНИ

Винченцо Италиано: Загубихме два финала, в които играхме много добре и това е жалко

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:07, 08.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Наставникът на Фиорентина Винченцо Италиано не скри разочарованието си след загубения финал в турнира Лига на конференциите от Уест Хям, който лиши "виолетовите" от първи триумф в Европа от сезон 1960/61 насам.

За италианския тим това бе и второ поражение в спор за трофей през тази кампания, след като преди две седмици те бяха надиграни от Интер във финала за Купата на Италия.

"Загубихме два финала, в които играхме много добре и това е жалко. Наистина не си представях, че нещата ще завършат по този начин. Играхме, създавахме шансове, изравнихме бързо след дузпата, която можеше да ни съсипе. Вместо това ние реагирахме, а дори можеше да направим и обрат чрез Мандрагора. След това дойде този рикошет в средата на терена. Трябваше да си дадем повече пространство. Това щеше да ни позволи да отидем на продължения, където мисля, че щяхме да имаме предимство. Тъжен съм, защото да загубим два финала е доста болезнено за момчетата", заяви Италиано.

45-годишният наставник коментира още и развоя на срещата с "чуковете", споделяйки, че неговият не е успял във финала заради "лека дузпа" и гол, "който е можело да бъде предотвратен".

"Не дадохме никакви шансове на Уест Хям. Играхме така, както трябва да се играе на финал - не допускахме излишни рискове и контролирахме мача. Загубихме заради лека дузпа и гол, който можехме да предотвратим. И двамата централни защитници трябваше да вземат предимство пред нападателя Игор тъкмо бе влязъл в игра и бе свеж, така че трябваше да бяга доста по-бързо от Раниери, който бе изтощен, когато го замених", сподели Винченцо Италиано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков бе определен за най-полезен играч в Евролигата и от Асоциацията на играчите в надпреварата
Везенков бе определен за най-полезен играч в Евролигата и от Асоциацията на играчите в надпреварата
Гледайте полуфиналите на световното първенство по футбол за младежи в четвъртък вечер по БНТ 3
Гледайте полуфиналите на световното първенство по футбол за младежи в четвъртък вечер по БНТ 3