НОВИНИ

ВК Стяуа представи Атанас Петров като новия старши треньор на тима

атанас петров момчета заслужаваха титлата
bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 09.02.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Атанас Петров, който изведе Нефтохимик 2010 до шампионската титла във волейболното първенство през 2023 година, вече официално е старши треньор на румънския гранд Стяуа (Букурещ).

Петров заменя начело на Стяуа словенския специалист Богдан Потник, който водеше тима на Стяуа от лятото на 2022 година и изведе тима до второ място в шампионата на Румъния.

“Клуб Стяуа (Букурещ) обявява назначаването на българина Атанас Петров за старши треньор на мъжкия отбор по волейбол. На 46 години, възрастта, която навършва днес, 8 февруари, Атанас Петров се завръща в Румъния, като в миналото е тренирал женските отбори на Динамо (Букурещ), ЦСМ (Букурещ) и ЦСУ Медичина (Тургу Муреш), но и национален треньор на женския тим на Румъния. В България Атанас Петров спечели безброй трофеи, сред които 5 национални шампионски титли за жени и 2 за мъже, 3 Купи на България за жени и 2 за мъже, както и Суперкупа за мъже. Атанас Петров, който подписа договор до края на сезона с право на удължаване, ще дебютира на пейката на Стяуа в събота, 10 февруари, от 17:00 часа, в мача като гост срещу ХСУ Тимишоара, в осминафиналите на дивизия А1”, написаха от клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха турски гражданин за контрабанда на 4 кг злато
Задържаха турски гражданин за контрабанда на 4 кг злато
Ламар Джаксън спечели за втори път в кариерата си приза за най-полезен играч в НФЛ на САЩ
Ламар Джаксън спечели за втори път в кариерата си приза за най-полезен играч в НФЛ на САЩ